Dating sebelum due bersalin

Kelmarin petang, mommy dengan abah pergi kompleks sukan. Nurse pesan dekat mommy, kena banyak jalan-jalan supaya senang nak bersalin. Ye ke? mommy pun taktau sebab inilah kali pertama mommy pregnant and awaklah anak sulung mommy, 'Asyraf my baby boy!'

InsyaAllah, nanti bila awak dah besar mommy bawa awak pergi kompleks sukan tu balik eh. So that awak tau yang mommy dah buat satu pusingan penuh jalan kaki untuk awak. Terkedek-kedek mommy jalan tau sebab kejap-kejap sakit perut.

Tapi, kalau mommy lupa. Pergi dekat abah tanya dia,

"Abah, mana kompleks sukan sibuga Sabah? mommy kata mommy pernah ke sana. Tempat tu ada tasik. Abah ingat lagi dak?"

Esok due date awak keluar. Tapi kan sayang. Mommy tak rasa apa-apa pun. Tok ayah pun kata mommy macam cergas semacam. Mommy dah naik risau ni. Tapi takpe. Mommy dapat rase yang awak aktif buat senamrobik dalam tuh. At least, mommy tau lah awak okey. Awak okey tak sayang? please be okay ye.


Haa, tu awak kat dalam. Masa ni mommy dekat Gentingmas Mall duk cari selipar abah awak. Pacik bongsu awak ada sekali tapi takmo ikut mommy snap gambar. Jual mahal betul! Mommy bukan boncit tau. Awak yang duduk kat situ. Awak dah 9 bulan dah.

Mommy nak save pict and moment ni. Kot lah nanti boleh throwback balik mengandungkan awak kannn.

Hari ni, abah nak bawa mommy jalan lagi. Tapi taktau p mana. Kot lah awak dapat signal dari mommy nak awak cecepat keluar. Abah dah tak sabar nak jumpa awak. Apatah lagi aunty awak yang duduk dekat Sarawak. Dia pun sama tak menyabar. Nenek, atok, aunty, uncle. eh ramai tengah tunggu awak ni.

K lah, nanti mommy tulis lagi. Abah dengan mommy sayang awak tau :D
posted from Bloggeroid
Previous
Next Post »

3 comments

Click here for comments
Pha Is
admin
March 19, 2017 at 8:55 PM ×

sempat lagi.. hehhe.. smoga urusan nnti dipermudahkanNya..

Reply
avatar
NanyFadhly
admin
March 20, 2017 at 10:54 AM ×

Hehehe...enjoy jalan-jalan sebelum baby kluar yer. Eh! ke dah kluar ni?

Reply
avatar
Lynn Damya
admin
March 24, 2017 at 2:20 PM ×

Salam (n_n) wah tgh tggu due date ka? Mesti dah selamat bersalin ni...hihi selamat berpantang ya :D sy tgh tggu hari juga, jangka tgh bulan April, tp tak tau kot kalau baby nak keluar awal..haha

Reply
avatar